ATT JOBBA / PLUGGA UTOMLANDS

Som de flesta vet älskar jag att resa. Det är ett av mina stora intressen här i livet. Att resa och upptäcka andra länder! Jag tror jag var en sjöjungfru i mitt förra liv. Jag ÄLSKAR havet. Som jag brukar säga: Här lever jag, här andas jag, när jag är utomlands vid en strand. Smaken på läpparna efter man badat i havet, ljudet från havet och alla fina snäckor som jag älskar att sitta och samla ihop även om det tar flera timmar att hitta de finaste. Dröm!

Gillar man att resa tror jag faktiskt att jobba eller plugga utomlands skulle passa en perfekt. Jag har innan fått möjlighet till att jobba utomlands där en tjej hjälpte mig. Då skulle det alltså vara ett jobb som AU PAIR. Jag ville dock inte pga att det var dålig lön och för att man jobbar nästan HELA TIDEN. Jag vill ju hinna upptäcka landet jag jobbar i om jag ska jobba utomlands. Sedan fanns det ett annat jobb i Dubai som jag hittade men hur mycket jag än älskade Dubai skulle jag inte vilja bo där. Jag vill helst bo någonstans närmare Sverige, som tex Spanien. Det är lite synd att man tackat nej till erbjudanden för småsaker egentligen, men att flytta utomlands är ingenting man gör bara för man älskar att vara utomlands. Det krävs så mycket mer än viljan! Men här kommer mina tips till de som funderar på att flytta utomlands för att jobba eller plugga. Jag kommer ju lätt jobba utomlands om jag skulle hitta något jag vill jobba med och om det är något land närmare Sverige, Dubai är lite för långt bort om det är ens första jobb utomlands. Men jag vill helt klart jobba i en exotisk miljö, det är ju där jag älskar att vara.

Först och främst får man tänka på att man ska vara förberedd. Dvs, kolla upp mäklare och boende innan du bestämmer dig för att ens flytta. Jag har hört om de som flyttar utomlands utan att ens ha ett boende och bestämmer sig för att ta det som det blir när de väl är på plats? Fel om man frågar mig. Kolla upp boende innan. Jag skulle inte vilja bo vart som helst bara för att få vara utomlands.

Skaffa ett sparkonto hemma i Sverige i tid som är endast för din vistelse. Visst att du tjänar pengar på plats men hur bra skulle det inte vara att faktiskt ha pengar på sitt sparkonto som man kan ha till lyxigare upplevelser. Jag betalar gärna några nätter på ett lyxhotell även om jag skulle ha boende. Men det är ju jag. Jag tycker sådant är värt. Ett sparkonto är ett måste för alla oavsett om man ska flytta utomlands eller inte.

Våga prata med andra när du väl är framme. Känner du dig lite vilsen på flygplatsen i ett helt främmande land? Våga fråga och våga prata med andra. Detta kan vara ett problem för mig som är blyg men när man väl behöver fråga något gör man det automatiskt. Våga prata med andra!

Gör allt man måste och behöver göra i tid som tex kontakta skatteverket och försäkringskassan, samt sitt försäkringsbolag. Glöm inte att det är bra att skaffa ett bankkonto i det landet man väljer att bosätta sig i!

Gillar

Kommentarer