DUBAI GUIDE

Har fått meddelanden på fb från bekanta som ställt så mycket frågor om just Dubai, så jag tänkte att jag skriver ned allt jag vet om Dubai i ett inlägg. Hoppas det hjälper er som vill åka dit. Ni gör verkligen rätt i att vilja åka dit! Så himla kul att folk gillade att följa min resa där och nu vill åka dit själva.

Vart ska man bo?
Dubai är stort. Större än vad man tror. Vart man än bor behöver man ta en taxi när man ska någonstans. Även om man bor nära en strand så kan jag lova er att ni kommer vilja tillbringa dagen vid en annan strand nästa dag. Vi bodde på Time Crystal Hotel Apartments som låg 15-20 minuter ifrån Dubai Marina / Jumeirah beach med taxi och knappt 10 minuter ifrån Mall of the Emirates (en shopping galleria).

Vill ni ha lyx så ska ni bo på palmen (Palm Jumeirah). Dyrast, men lyxigast och finast! Vi var där en dag och om jag åker till Dubai igen ska jag absolut bo där. Rätt nära finns en strand som heter Nasimi beach. Där hängde vi! Andra bra ställen att bo vid är Dubai Marina där ni hittar många restauranger, shoppingcentret Dubai Marina Mall och stranden, och sedan Jumeirah Beach där det bland annat finns en öppen strand för alla som är hur fin som helst.

Priser?
Dubai är dyrt. Shoppingen, maten ute, hotell osv, allt är dyrare i Dubai. Det enda billiga är taxi men det blir ju dyrt i längden. För det första kör de runt en, för det andra är det väldigt mycket trafik nästan jämt så då tar det ju tid att komma någonstans. Det var väldigt dyrt att äta ute och även dricka drinkar (som dessutom är alkoholfria, alkohol serveras inte i Dubai.. Bara på enstaka restauranger).

Vart hittar man de billigaste flygbiljetterna och hotellen?
Vi bokade våra flygbiljetter genom flygresor.se. Där kan man jämföra priser och så får ni ju själv kolla vad som passar er bäst. Tips: Även om det är billigare rekommenderar jag inte att mellanlanda i Kiev, Ukraina. Jag har aldrig träffat så otrevliga människor innan och dessutom fick jag höra att väskor osv försvinner väldigt lätt när man åker med just dem. Fick alltså höra det efter vi bokade resan men som tur är försvann inga väskor. Men undvik i alla fall att åka dit. Angående hotell så hittade vi vårt hotell genom hotels.com!

Vilken strand är bäst?
Jag gillade verkligen alla de tre som vi besökte. Marina beach, Jumeirah beach och Nasimi beach. Nasimi beach var lite finare enligt mig, lite lyxigare! Där betalade man ungefär 700 kr och då ingick det lunch, drinkar och solstol. Så värt! Marina beach var fin men jag fick bilden av att de flesta badade med kläder och att gå runt i bikini där resulterade i att man fick väldigt mycket blickar. Inga elaka, men ändå. Rätt obekvämt tyckte jag. Missförstå mig inte, andra badade också i bikini men det var så himla mycket folk och de flesta badade verkligen med kläder mer eller mindre. Jumeirah beach var fin och ren. Där samlades så himla många med sina GoPron, kameror, iPhone osv och fotade sååå mycket, vilket var bra för mig som älskar att fota.

Beachclubs?
Är det något jag verkligen älskar att göra är det att hänga på Beach clubs. Ligga i en solsäng och dricka drinkar en hel dag - Finns ingenting bättre enligt mig. Dessa beach clubs vill jag tipsa om: Purobeach Urban Oasis, Eden beach club, och Barasti. Kostar ungefär 500 kr och komma in och sedan 500 kr till för en solsäng. Om ni frågar mig är det värt att betala för sådant. Har ni inte samma intresse kanske ni istället vill lägga pengar på annat än beach clubs.

Shopping?
Wow. Shoppingen i Dubai är rena paradiset för oss som älskar att shoppa. Här hittar du verkligen ALLT. Allt från lyx butiker till budget. Jag besökte tre olika shopping gallerior: Dubai Mall som är världens största galleria, Dubai Marina Mall och Mall of the Emirates.

Andra sevärdheter? Burj Khalifa och Miracle Garden!

Har jag missat något så kan ni skicka ett meddelande på fb eller lämna en kommentar här på bloggen. Hoppas detta hjälpte er!

Gillar

Kommentarer

Selma
,
Hej!
Hur länge var du i Dubai och hur mycket gick resan ut på, inklusive flyg o hotell? Vad fick du ge för flyget, o vad kostade hotellet?

Otroligt fina bilder!